slide show

:)

30 November, 2014 - 12:31 / Allmänt
0 kommentarer

Vilken underbar start på något nytt.
Vilken känsla att kunna sova lugnt... Haha kändes som att jag flög haha. Nej men helt underbart.
 
Den här känslan har jag saknat oxå... :)
 
 
Utsläppet idag så åkte till stallet tidigt, på 15 min! Amazing! Iaf, ut med häst, mocka, ut med resten, fylla hö, sen ut på promenad med ett stycke dressyrhäst och ett stycke arab. Lilla fjantan... Allt skulle det fnysas åt (hästar, stenar, buskar, bilar, människor...) förutom isen som lilla prinsessan klampade rakt ut på. Ja vi kan ju inte alla bry oss om halkrisken. 
 
 
Eragon och B-M undrade vad vi höll på med, jag svarade att allt måste dokumenteras ;)
 
I skogen hoppade vi över diken, träd. Vi trasslade in oss i varandra (det är inte lätt att vara liten bäbis med långa ben med en matte som har för vana att alltid stå på huvudet någonstans). Med andra ord en trevlig promenad.
 
Smutsiga var vi båda två oxå, men det måste ju synas att vi lever ;) hästen min älskar leran...
 
 
Nä, nu ska jag packa upp.

Inflyttad

29 November, 2014 - 17:12 / Allmänt
0 kommentarer

Att en soffa kan kännas så underbar... Har myst ner mig med myskuddar och filt! :)
Känns redan så sjukt bra, även om jag fortfarande förväntar mig att någon ska smyga förbi :p

Hunnit packa upp endel, massa tråkiga kläder som ska hängas och vikas kvar... Sjukt tråkigt!

Längtar tills imorgon när jag ska ut till min lilla fina prinsessa <3 då ska vi fira!

Färdig

27 November, 2014 - 21:38 / Allmänt
0 kommentarer

Nu är jag äntligen klar med packningen... Av det som går att förbereda iaf. Har aldrig haft så här mkt saker inför en flytt, innan har allt fått plats i en vända med bilen :p nu blev det typ 3... Lämnade saker idag, tar resten imorgon och sen allt det stora på lördag.

Min lilla häst var en riktig vildhäst idag ;) och tyckte absolut att även jag skulle ta ett bad i leran... Kände mest, nej tack.
Eftersom prinsessan behöver så extremt mycket saker så är jag galet sugen på att besöka mässan i helgen. Dock lite tveksam... Jag menar, kan den slå mässan på Scandinavium?
Shoppingbegäret brottas med skräcken över att testa något nytt!

Hepp, om man skulle ta o sova kanske... Klockan ringer 05.00 men jag tröstar mig med att det fan är över snart!!!

Lerhög...

25 November, 2014 - 21:35 / Allmänt
0 kommentarer

Ja alltså, vad fan ska man säga? Det är tur för min lilla häst att jag älskar henne, lerig eller inte...
Detäta var vad som mötte mig idag.
 
 
Ja suck alltså.
Är så sjukt iriterrad över att det nya täcket inte har dykt upp än. Sugen på att skicka ett trevligt mejl...
 
Idag stod det ridning på schemat, min fantastiska lilla höst <3 vi hade dessutom sällskap utav Kicki och hennes dotter och denna gången testade båda att rida. Det gick så himla bra! Månen skötte sig fint och ryttarna gjorde bra ifrån sig :)
K fick även longera lite i början och imponerade på både mig och dottern med sina kunskaper ;)
 
Usch, nu måste jag verkligen sätta fart med packningen...

Kramgo

23 November, 2014 - 18:18 / Allmänt
0 kommentarer

 
Sötisarna :)
 
idag hände något otroligt, solen sken! Haha :)
Åkte lite tidigare till stallet för att passa på att rida i solskenet, det var fler än jag som var glada över solen. Inte riktigt lika tokig som igår men Månen var på gott humör. Insåg att hon har lärt sig ett nytt trick, Månen kan kramas! Och det i mängder! Haha <3
Innan när jag har kramat henne har hon alltid backat, men idag så ville hon kramas hela tiden. Varje gång jag var vid sidan på henne så vände hon runt huvudet och la det om mig <3 spelade ingen roll om jag borstade eller spände sadelgjorden. Min fina lilla prinsessa <3
 
Det var underbart på ridbanan, i solskenet med vattnet skvalpandes bredvid och en pigg och glad häst. Hon jobbade så fint idag <3 vi jobbade på i både skritten och traven, galoppen fick hon bara dundra på i, den är ju bara to die 4!
Idag var vi även riktigt modiga och tog oss över en hel bom! Dressyrhästen undrade lite vad jag höll på med och hävdade att det var mycket enklare att gå runt, men vi enades om att vi skulle klara av att ta oss över den extrema höjden haha ;)
 
 

Mys och bus

22 November, 2014 - 19:47 / Allmänt
0 kommentarer

En sak jag aldrig trodde att jag skulle säga om Månen är att idag var hon riktigt påträngande haha. Vägrade sluta försöka äta upp min näsa och fingrarna. Stod o mös i boxen lite, då ställer hon sig lite på tvären så att jag absolut inte kan flytta på mig och därmed måste fortsätta klappa och klia haha.
Hon är allt bra härlig, min lilla prinsessa.

Hade planerat in lite arbete men någon hade på tok för mycket energi och ville bara busa ;) så Månen fick busa bäst hon ville. Slängde ut en bom som hon fick ta sig över, det gick undan hahaha :p hon laddade hela långsidan (ridbanan är 80x30m, så hon hade ca 60m att gasa på).
Lilla tokhästen <3


Idag har jag börjat förbereda inför flytten. Det är ju trots allt bara en (!) vecka kvar :D kommer ju inte ha så mkt tid under veckodagarna heller...

Längtar

21 November, 2014 - 12:25 / Allmänt
0 kommentarer

Åh vad jag längtar mycket idag. Jag längtar efter att jobbet ska vara klart så jag kan mysa med min prinsessa, jag längtar tills nästa lördag när flyttlasset går och jag längtar till julen.
Men mest längtar jag efter att det jävla revbenet ska sluta jävlas med mig. Väldigt trött på det.

Lite sur över att prinsessans nya täcke inte dykt upp än... Drygt. Idag får det iaf bli en sanering... Månen ser ut som en vandrande lerhög ;) inte alls som en fin dressyrhäst...

Beslutsångest...

19 November, 2014 - 13:15 / Allmänt
0 kommentarer

Gjorde klart stallet innan jobbet idag men är väldigt sugen på att åka ut efter också... Har dock en hel hög med saker som jag borde göra istället, men argh, kan inte bestämma mig!

Lilla fina bushästen...
 

Ridit

18 November, 2014 - 20:47 / Allmänt
2 kommentarer

Idag fick jag en knäpp i hjärnan... Började springa flera varv runt en fotbollsplan med ett gäng crazy barn i hälarna. bra gjort lixom.
 
Hade insläppet idag så var bara att börja plocka in hästarna när jag kom till stallet strax efter 3. Mörker är ju nämligen farligt... Tur min prinsessa är en tuffing som kan vara ute i mörkret ;)
Kicki dök upp på kvällen och ingen var gladare än jag, sällskap = ridning :) Så min lilla polle fick vackert klä på sig finkläderna, invigde snyggschabraket, och jobba lite på banan. Red inte så länge, bara skrittade runt lite o tog några travsteg. Fina hästen <3
Att hoppa av är typ det mest plågsamma med hela grejen... aj typ.
 
 

Happy!

17 November, 2014 - 21:06 / Allmänt
1 kommentarer

Min häst alltså... Hon är så jävla underbar att det inte går att beskriva. Idag har livet varit som det ska jobb, sen häst, underbart.
Bushästen var på lekhumör idag, känns som att något lossnade igår för hon har aldrig bjudit in till lek som hon gjorde idag. Underbar känsla.

Min fina lilla häst <3

Det är min åsna!

16 November, 2014 - 20:29 / Allmänt
0 kommentarer

Suck vilken eftermiddag... När jag var på väg till stallet så var typ hälften av alla Stockholms övningskörare ute, dom var seriöst överallt med sina gröna skyltar och sega körning.
Anyway, fixade stallet och skulle hem, så fan heller sa bilen och vägrade starta. Jävla ök. När jag väl försökt och misslyckats med att få igång den och gav upp och ringde efter skjuts, klart den startar då. Skrothög. Backar ut och ser att en av islänningarna rymt. Ja men självklart! Vågar såklart inte stänga av bilen så den får stå o muttra medan jag fångar in fluffbollen och stänger in honom i boxen... Sen hem.

Jag hann med att fixa stallet oxå. Månen fick jobba lite på ridbanan idag, slängde på westernsadeln för o se om den passade men icke. Så vi lekte lite istället, gick/hoppade över vattenmattan och hoppade ett litet hinder.
Eftersom grimskaftet beslutade sig för att gå sönder precis när vi skulle börja så fick hon busa av sig lite först ;) man får inte hahästarna lösa på stora ridbanan egentligen, men det var inte riktigt planerat :p himla härligt iaf att se Månen sträcka ut i galopp o bara leka runt.
Allt gick iaf himla bra ända tills Månen bestämde sig för att nepp, jag tänker inte gå över den fula saken igen. Hon bara tvärvägrar att röra på sig... Sen helt plötsligt så bara kliver hon över mattan igen och vi kunde fortsätta. Suck alltså, men det är iaf min åsna, och ingen annans.

Inspiration

16 November, 2014 - 12:25 / Allmänt
0 kommentarer

Idag ska jag o min vackra häst prova något roligt. Vi behöver det. Eller jag iaf. Bättre o vara på jobbet så man har något att koncentrera sig på, istället för allt annat.

Satt uppe halva natten o tittade på filmklipp med Monty Roberts. Snacka om fantastisk... Önskar jag hade hälften av vad han har.

Mot stallet

15 November, 2014 - 08:49 / Allmänt
0 kommentarer

Ska strax bege mig till stallet. Kommer bli underbart att få klappa på min prinsessa igen, en hel dag har jag varit utan henne!
Det blir dock en lat dag för mig, Jenny ska nämligen göra praktik o lära sig allt inför julen ;)

Jag inbillar mig hela tiden att "idag gör det inte ont längre, jag slipper tabletterna!" men icke... Igårkväll tog jag inga på kvällen, var i stan o ville vara vid mina sinnes fulla bruk på vägen hem :p det var dock ingen bra idé, kunde knappt gå...

 Nu ska jag leta upp stallkläder o åka. Mot min fina!

Hicka

13 November, 2014 - 21:20 / Allmänt
0 kommentarer

Och jävligt sur över det. Hatar att ha hicka. Död åt det -.-

Dagen sög, riktigt mycket. Gnälligt värre. Kallt, varje rörelse gjorde ont. Sen stallet och såklart hade prinsessan grisat ner lite extra, dagen till ära ;) aja jag överlevde o sen massa mys <3
Ska inte träffa min prinsessa imorgon, lite träning inför julen som B-M sa :p vet inte hur det ska gå... Redan nojjig lixom. 

Hepp, nu har jag varit vaken på tok för länge, sov dags.

Pillernarkoman

12 November, 2014 - 20:18 / Allmänt
0 kommentarer

Eller något liknande. Känns som en taskig fylla hela tiden haha, men dom hjälper iaf. Blir dock helt slut o däckar typ 8 på kvällarna.

Gårdagen var både bra och lite tråkig. Riktigt bra på jobbet med trevliga överraskningar men fick lite andra tråkiga nyheter som drog ner glädjen lite.

Min häst är som vanligt bäst :) Förstår inte vad jag har gjort och hur jag har klarat mig innan. Kärlek till min fina flicka. Inväntar en liten present till Månen, ett nytt täcke. Det hon har nu är faktiskt lite stort... Trots att det bara är 145cm. Hon har äntligen börjat lägga på sig, vore väl konstigt annars, men det är inte tillräckligt... ;) Fina lilla häst <3

 
Månen älskar den här årstiden... hon dyker ner i leran det första hon gör på morgonen och rullar sig väldigt väl, gnuggar riktigt in geggan. Suck alltså.

Brutet

10 November, 2014 - 12:41 / Allmänt
0 kommentarer

Jaha då var det officiellt då. Revbenet är brutet. Suck... Har iaf fått roliga piller utskrivna så nu är jag typ hög... Creepy.
Bilkörning är ingen bra idé så vet inte hur jag ska lösa det... Får hoppas att det fungerar.

Ridning var uteslutet men vi får väl se :p



Memory lane

09 November, 2014 - 19:21 / Allmänt
0 kommentarer

Jag sitter och tittar igenom massa gamla bilder, och fastnade såklart i  Turbos album... Åh vad jag saknar honom. Vilka tider det var haha.
 
Första ridturen. Jag hade inte ens provridit honom innan jag fick hem honom haha.
 
Bushoppning på en åker... :) Jag var så galet stolt och lycklig över att jag vågade :)

Underbara barbacka turer :)

Såklart en massa lek och bus med :) Vi hoppade lite barbacka, sen busade vi lite, dock var tanken att även Turbo skulle hoppa över hindret men icke.
 
Sista tiden... Boxvila och promenader.

Min favorit bild på oss <3

Ett litet urval bara utav alla bilder på härliga stunder.

20 dagar

09 November, 2014 - 08:10 / Allmänt
0 kommentarer

Idag är det 20 dagar kvar tills jag flyttar! Ska bli så överdrivet skönt. Bara att faktiskt kunna ha sovmorgon känns helt extremt. Nära till stallet, jobbet... Kommer kunna lägga så mycket tid på att göra roliga saker istället för att sitta fast i trafiken. Underbart!

Ska till stallet om några timmar... Blir ridning idag med! Tog insläppet igår istället så har bara lunchen idag.
Igår lärde jag mig ett nytt trick. Jag kan vicka på ett revben :p sjukt wierd känsla och det gör ont, men var trots allt lite roligt haha.



Ren lycka

08 November, 2014 - 20:20 / Allmänt
0 kommentarer

Det kan verkligen inte sägas för många gånger, jag har världens finaste och bästa häst <3

Idag så fick Månen busa (?) av sig lite innan jag hoppade upp, både på lina och lös. Hon ruskade lite på huvudet iaf ;) älskar när hon tar i lite extra i traven och bara flyger fram... Drömhäst <3
Eftersom lamporna till ridbanan är trasiga så stannade jag på volten där det iaf lös lite. Dock så finns det inget att stå på när man ska hoppa upp så tog en sockerbit men den var inte så stabil... Tur att man då har världens bästa häst som stod blickstilla medans jag kravlade mig upp.
Ville inte alls sluta idag, allt bara gick så himla bra! Känns som att allt vi övade på sist bara satt.


Sen blev det massa mys :)



Fredag

07 November, 2014 - 22:17 / Allmänt
0 kommentarer

Det var så inte min grej att sitta inlåst sådär en hel dag men det visste jag ju. Visst var det intressanta saker hon tog upp men som talare övertygade hon inte mig. Det var på tok för många eeeehhh inblandade. Alla gör ju det ljudet, även jag, men jag tycker att det stör väldigt mycket i en sån här situation.

På kvällen blev det äntligen dags för hästmys :)
Månen fick busa av sig en stund, tills hon kände sig färdig, då fick hon bada benen och bli borstad :) lite tråkigt har hon nog allt tyckts att det har varit denna veckan för det var väldigt mysigt att bli borstad idag ;)

På bussen...

06 November, 2014 - 19:18 / Allmänt
1 kommentarer

Dagen är över, och jag sitter på bussen hem. Japp, buss idag. Ska till något wierd ställe imorgon så åker t-bana dit o för att slippa att åka hem o sen till stallet så blir det kollektivt för hela slanten.

Snabbvisit hos prinsessan idag oxå, dock gick mockningen sanslöst snabbt så hann ändå med lite mys med en plaskvåt liten polle ;)
Vi laddar helt enkelt inför imorgon då det blir lite träning igen och sen ridning hela helgen.

Idag dök snön upp, och visst blir det lite mysfeeling, även om den inte fick stanna kvar direkt  

Veckan från helvetet...

05 November, 2014 - 06:05 / Allmänt
0 kommentarer

Denna veckan suger redan hårt och då har onsdagen knappt börjat :(
Massa möten och visst, det är väl inte så ansträngande MEN det som får stå tillbaka är min stalltid Och det är det värsta. Vill ju bara vara när jag är där men icke, fort ska det gå -.-

Igår fick jag världens panikattack när jag var där, det fanns nämligen väldigt mycket mat kvar i Månens hönät och det är inte normalt för henne. Efter att jag hade haft total panik och förutspått diverse sjukdomar och är fullt redo att ringa en veterinär så kryper det fram att några tjejer som praktiserar i stallet fått sköta sig själva och har då lagt middagsmaten i hönätet. Panik helt i onödan alltså.
Det var inte min dag igår. Tappade bort nycklar och telefon, på väg hem från jobbet tappade jag korken till flaskan jag drack ur så fick hålla i den hela vägen hem.

Idag är det iaf "bara" jobb som gäller. Ska fixa mockningen tidigt så jag kan ha massa mys när jag väl kommer till stallet. 

Lera

02 November, 2014 - 19:35 / Allmänt
1 kommentarer

Snäll häst jag har... La ner massa tid på att göra henne fin igår, idag hade hon dykt ner i gyttjan direkt när hon kom ut och såg ut därefter... Suck. Tur för henne att jag älskar henne ändå ;)
Dock så när hon har blivit en vuxen häst kommer hon få leva ett tråkigt liv, inpackad i halstäcken... ;)


Urk vad jag inte ser framemot kommande vecka... Lång dag på jobbet imorgon, sen möte, tisdag möte efter jobbet, onsdag lång dag, torsdag möte efter jobbet och utbildningsdag på fredag. Fredagen känns ju typ värst... Föreläsningar, gruppdiskussioner och säkert "redovisningar" :s så inte min grej! Får längta till helgen istället, då kan jag vara i stallet hela tiden :)

Nu ska jag roa mig med att kolla hundraser och kennlar... ;)


Favorit

01 November, 2014 - 20:36 / Allmänt
0 kommentarer

Lördagar har blivit min nya favorit dag :) idag kom jag ut till stallet vid 4, då var alla klara och dom sista åkte hem :p helt underbart att ha hela stället för mig själv.

Hade planerat ridning idag men revbenet vill inte ge med sig, snarare tvärtom, så vi hade en myskväll.
Började med lite longering o sen lekte vi lite. Månen är så härlig, följa förstår hon precis och vill alltid vara där jag är, och kolla vad jag gör haha.
Sen gick vi in i stora stallet, tvättade benen och friserade lite. Försökte göra en fläta i svansen, den blev lite sne eftersom någon envisades med att trycka in mig i väggen...suck.

Trötter tyckte att det var dags för mat