slide show

Förkylning från hell

31 Januari, 2015 - 13:06 / Allmänt
0 kommentarer

Och den vägrar att ge med sig! Sjukt sur och trött på det nu.

Ska snart ut till stallet för lite kvalitetstid. Ev så ska jag leka lite med Eragon oxå, han har lite dålig attityd ;)
Hoppas ridbanan är användbar.
Månen ska iaf få jobba på någotvis.

Kluven

30 Januari, 2015 - 12:08 / Allmänt
0 kommentarer

 
Mitt charmtroll <3

Funderar över hur och när min lilla polle ska få åka iväg... Åh vad det känns jobbigt. Och sen är det ju frågan om jag ska vara hästlös eller inte. Finns både för- och nackdelar.
 
Sen är ju stallfrågan alltid aktuell... Dessa jävla problem.
Jag fattar inte varför folk ska göra det så svårt för sig och varför man inte klarar av att kommunicera med varandra.

Djupa funderingar haha.
Känns wierd att skriva eftersom 2015 knappt börjat men jag önskar att det vore 2016!
Vad lätt det vore om det gick att snabbspola. 
 

.

27 Januari, 2015 - 21:11 / Allmänt
1 kommentarer



Don't know what I would do without you. Don't know where I would be without you. 

Everything is so messed up. 

Fail

26 Januari, 2015 - 12:25 / Allmänt
0 kommentarer



Jag tänkte ta en bild på bebismagen men Månen hade andra planer ;)

Underbara lilla hästen... Hade med kameran igår, Månen fick vara busig och vara utan täcke... ;) dock var inte inte alls sugen på att visa upp sig, hon ville bara äta på pinnen... Men men, ska lägga in bilderna ikväll.

Jag vill........!!!

23 Januari, 2015 - 16:40 / Allmänt
0 kommentarer

Sjukt jävla rastlös... Hatar detta...
Dessutom vill jag rida. Riktigt jätte jävla mycket. Imorgon ska jag göra det.

Tog med kameran idag, försökte ta kort på min häst, jag ska visa sen hur bra det gick.
Ska ta med den imorgon oxå, nytt försök lixom. 

Föl

23 Januari, 2015 - 09:43 / Allmänt
1 kommentarer

Åh, jag är så himla nyfiken på Månens lilla bäbis! Jag vill se ju... Ska bli väldigt roligt att se vad det blir för något av den. Mormor är trots allt ett elitsto numera och Månen kan skryta med sitt gångartsdiplom haha ;)
Jag vet faktiskt inte så mycket om pappan... Dock så verkar han ha lämnat många fina avkommor och har själv fina meriter.
 
Kopierat från Flyinges hemsida
En avelsframgång av rang! Med sin fenomenala ärftlighet som är betydande i varje avseende lyckades Fürst Romancier 2011/2012 med en sensationell dubbel: hans son For Romance såldes för uppseendeväckande 750.000 euro vid Oldenburgförbundets hingstpremiering efter att ha blivit segerhingst och sommaren 2012 vann dennes helsyster Fasine elitstopremieringen i Rastede.

Fürst Romancier var själv premiehingst, 2009 blev han den mest framgångsrika hingsten ur sin ålderskategori vid världsmästerskapen för femåriga dressyrhästar, blev tvåa vid finalkvalifikationen till de tyska mästerskapen för unga hästar (Bundeschampionat) med poängen 9,0 och därefter var han återigen framgångsrik vid världsmästerskapen för dressyrhästar då han slutade fyra som sexåring.

Redan vid sitt hingsttest tilldelades Fürst Romancier höga poäng: 9,0 och 9,5 för ridbarheten samt nior för samtliga grundgångarter. Sedan dess har han nått de svåra klasserna i dressyr. Enligt tyska förbundets avelsvärdering ligger han bland den bästa procenten av alla tyska dressyrhingstar (157 poäng).

Fadern Fürst Heinrich var själv världsmästare i dressyr för unga hästar och morfadern Romancier härstammar från den olympiskt väldigt framgångsrika stostammen från Dodona. Fürst Romancier representerar den värdefulla stostammen från Edoste som bland annat lämnat Bundeschampionatvinnaren och EM-hästen Exupéry, silvermedaljören vid Bundeschampionatet Landjuwel Gold, olympiern Petit Prince/Ellen Bontje samt Grand Prix vinnaren Avignon (tysk mästare med Thomas Schmitz).

 
 
Jag hoppas på ett sto men inbillar mig att det är en hingst... Det känns helt enkelt som en han. Skönt att veta lite vad Månen lämnar för typ av föl sen när det är dags för nästa. Det kommer ju iofs dröja ganska många år men då har bäbis å andra sidan hunnit växa upp :)

Sjuk

22 Januari, 2015 - 10:13 / Allmänt
0 kommentarer



Alla borde ha en Humla när man är sjuk...;) hela näsan fylls med katthår och ljudet från tvn dränks av hennes spinnande.

Det enda som väntar under dagen är såklart min fina lilla Måne.

Sen

21 Januari, 2015 - 12:31 / Allmänt
1 kommentarer

Igår var jag inte snäll mot min häst :( jag var inte i stallet förren kvart i 9 på kvällen. Försökte dessutom skynda mig, jag kan dock inte påstå att det gick så bra ;) lilla Månen... Hon stod med mulen tryckt mot antingen armen eller axeln under hela tiden när jag mockade och försökte hjälpa till ;) <3


För övrigt så var det inte riktigt min kväll. Dom hade tömt resterande del på gödselstacken (det har tagit 3 gånger...) så nu var det bara ett jävla stup utanför dörren, höll på att trilla när där såklart... Sen hade vattenkranen gått sönder, det var bara ett hål kvar i pinnen. Jag tänkte dock att det iaf skulle rinna rakt ner. I helvete heller. Det sprutade snett uppåt. Jävligt kul.
Lyckades fylla hinkarna iaf, mot alla odds typ haha. 


Nu snöar det massa... Hoppas det får ligga kvar och att det blir lite sol i helgen så kanske jag hinner/kan fota lite.
Ikväll blir det nog "bara" en promenad.


Väldigt sugen på att göra om detta <3

Gårdagen

19 Januari, 2015 - 07:01 / Allmänt
0 kommentarer



Fluffboll med massa vinterpäls <3

Igår hade världen tinat upp lite. Det gick att gå på stallplanen utan att riskera livet...
Jag o Månen tog oss ner till ridbanan för att hon skulle få busa av sig, tyvärr var halva fortfarande en skridskobana men vi hade en långsida och en volt på ena sidan som gick att rida på haha. Det gick ändå över förväntan... Skritten och traven var bra, det blev inte så mkt galopp men å andra sidan så var det ett bra tillfälle att öva på fattningarna.
Lilla hästen... Hon hade kul iaf haha.

För övrigt så kan man ana att det finns en liten bäbis i magen nu :)

Skor

15 Januari, 2015 - 19:47 / Allmänt
2 kommentarer

Idag kunde jag inte hitta någon svullnad eller värme alls i benet, lättnad!
Månen fick bli vuxen häst idag, hon fick skor på sig. Ingen big deal, hon har ju haft det innan, men hade hoppats slippa, hon har trots allt väldigt fina hovar. Tyvärr så gick det inte nu när världen består av is.

Det är lite roligt när hovslagaren kommer... Månen blir lite extra mysig haha :) dessutom var det lite kul, den hovslagaren jag har nu kände en som jag haft tidigare i en annan stad. Kändes bra, samma tänk haha.

 

Bättre

14 Januari, 2015 - 22:13 / Allmänt
0 kommentarer



Månen var bättre idag. <3

:(

13 Januari, 2015 - 21:07 / Allmänt
0 kommentarer



Sjukt svårt att fånga på bild men Månen var sämre idag :( lite mer svullen, inte extremt men en tydlig svullnad. Belastar dock båda benen lika och markerar inte vid tryck.
Usch, stackars lilla hästen :(

Totalt opepp på allt nu. Vill bara vara där hela tiden...

Synd om prinsessan

13 Januari, 2015 - 12:21 / Allmänt
1 kommentarer


Mitt hjärta <3

Jag fattar inte hur folk i stallet beter sig... Kommer dit på kvällen o får höra (av andra) att min häst fastnat i tråden i grinden...?! Inte en jävel som ringer mig. Dessutom fattar jag inte hur... Hon var sist kvar vid insläppet, vilket hon ska vara om jag får välja, men har då fastnat i grinden när hon skulle in? Hon är aldrig ens nära tråden när jag tar in/ut...
Jag hittade såklart en liten svullnad och värme i benet :( väldigt väldigt lite men ändå. Hon var inte halt.
Total noja och dagen sniglar sig fram värre än SJs tåg på vintern. Fan jag vill ju bara åka dit :(

Barbacka!

11 Januari, 2015 - 20:30 / Allmänt
0 kommentarer

Wiho idag var jag o polle lite busiga båda två, hon dampade runt som tusan och jag kastade mig sedan upp barbacka haha. Kanske inte det smartaste på en unghäst som man aldrig gjort det på innan och som tagit det lugnt ett tag. Fast jag tänkte att det är ju iaf mjukt o trilla av :p
men, döm om min förvåning, när osmidiga jag inte bara kom upp utan problem och faktiskt även satt kvar!
Nu blev det inte så avancerat men det var himla mysigt :) Månen tyckte att det var hel knäppt ibörjan och vägrade stanna haha. Fullt ös var det som gällde, men hon slappnade av efter en stund och när ryggen kom upp så blev hon lite bekväm faktiskt.
 
 

Snö

11 Januari, 2015 - 10:12 / Allmänt
1 kommentarer

Igår var det snöstorm, och jag hade insläppet. Det gick inte att se överhuvudtaget, hästarna trippade på tvären för att komma undan och tom Månen ville gå in haha. Vi var alla blöta och dränkta i snö, gissa vem som kastade sig i sin nyströdda box och rullade för kung och fosterland?


Just det. Jag hann inte ens få av täcket... Hade tänkt rida men ändrade mig. Jag saknar att ha ridhus just nu. Sen sköts ju in paddocken ordentligt heller så det bidrar ju.

Idag får vi se vad prinsessan känner för. Lek o bus eller jobba. Det snöar fortfarande... Men jag har ju tänkt testa att rida barbacka så kan ju lika gärna göra det ;)

Imorgon är det måndag. Måndagar är inte roliga. Värsta jobbdagen och ingen sovmorgon. Jag har börjat vänja mig nu efter flytten, kan sova lääääänge ;)


Vill att snön ska få stanna nu!!! O massa sol nån helg så min polle kan få busa runt framför kameran igen :)

Knäpp

08 Januari, 2015 - 20:36 / Allmänt
0 kommentarer

Idag vet jag inte vart min häst tog vägen, det var iaf inte rätt häst jag fick med mig in... Helt knäpp :p
Det blåste typ storm, dock inte från det "vanliga" hållet (det gick nämligen att mocka med öppen dörr, det brukar det inte göra när det blåser så här).
Månen var helt knasig... Dock så skulle hon aldrig springa över mig eller ngt sånt men hon var totalt stissig och hoppade o skuttade för allt.
Marken hade tinat upp lite oxå så det bidrog ju.
Hon fick springa av sig lite o sen red jag. Rent tekniskt sätt så var hon fin, mjuk och rund när hon slappnade av. När. Haha var svårt o göra annat än o skratta åt henne, galet pigg och kastade sig var femte meter typ... Allt var farligt.
Ja suck alltså.
Var ju inte det bästa ridpasset men det hade jag inte väntat mig. Jaja, nytt försök imorgon :)

Halt

06 Januari, 2015 - 21:01 / Allmänt
0 kommentarer

Jävlar vad halt det blev idag :o däcken bara spann när man skulle köra iväg vid trafikljusen... Galet, längesen det var så halt. 

Det var glashalt i stallet oxå, plus att jag inte har en bra dag, så Månen fick vila sina fötter.

Sjukt mkt oflyt idag alltså... Kunde inte torka golven för det fanns ingen sån där sak som man vrider ur moppen med. Tvättade körkort + Visakort i tvättmaskinen. Ja suck alltså. Dock så funkade iaf visakortet...

Idag blev det bestämt att jag ska gå en agilitykurs med Kiwi (en av min hyresvärds hundar) till våren. Kommer bli kul :)



Tråk

06 Januari, 2015 - 11:31 / Allmänt
0 kommentarer

Idag är en tråkig vuxendag... Fylld av måsten och långtråkiga saker som ska fixas... Blä.

Anyway, det ska snöa... Hoppas det och att den får stanna. Då blir både jag o pollen glada :)
Jag vill ut o galoppera i snön!

Totalt seg och opeppad idag... Har nog varit ledig för mkt haha.


Idag tror jag att jag o Månen ska testa något nytt. Japp, blir skoj.

Sjukt random men det glädjer väl någon.


Månen får inte vara nära kossorna, bara så du vet JO. Isf får du hämta henne varje gång jag vill att hon ska in.

5/1

05 Januari, 2015 - 16:03 / Allmänt
0 kommentarer



Idag har varit en härligt slapp dag... Har bara fixat stallet, åker ev ut ikväll o går en promenad med min fina.

Åh fy går o tänker på när hon ska åka bort... Vilken jävla ångest. Jag vet ju att jag kommer kunna ha koll på henne ändå, men jag kommer inte kunna vara där varje dag. Hemska tanke!

Imorgon är sista slappa dagen sen rullar livet igång igen med jobb osv.

4/1

04 Januari, 2015 - 20:07 / Allmänt
0 kommentarer

Världens finaste <3

Idag fick vi sällskap av en kollega till mig, Emma (E för att vara tydlig ;)). Hon fick leka med kameran, insåg att jag inte har några bilder på oss haha.

Det är tråkigt nog sjukt hårt i marken igen så vi höll oss till skritt, men Månen var som alltid duktig ;)


Blåsigt

03 Januari, 2015 - 18:49 / Allmänt
1 kommentarer

Idag var min häst spritt språngande galen en stund... Det blåste typ storm, men vågorna, träden och plasten som väsnades var inga problem. Däremot varenda människa hon fick syn på skulle hon kasta sig för. Gärna flera gånger. Åsna. Men när det väl släppte var hon riktigt fin att rida. Dock så fick hon trötta ut sig ganska rejält :p
Efteråt drog vi på oss reflexer o gick en promenad med en tjej i stallet o hennes häst. Gick bra tills hela vägen förvandlades till en isbana. Inte kul. Kunde gått illa men som tur är både litar och lyssnar min polle på mig så jag kunde hjälpa henne till bättre underlag.

2 januari

02 Januari, 2015 - 19:44 / Allmänt
0 kommentarer



Dålig dag idag... Mina öron spökade och ställde till diverse besvär med yrsel osv. Sjukt trist för jag var taggad på att rida idag :(

Det var lugnt på jobbet iaf, 2 barn lixom... Filmmys!

Åkte ut till stallet sen, fick sällskap av en kollega, som likt alla andra föll totalt för min prinsessa :) hon har charm ;)
Tyvärr blev det ju ingen ridning men Månen fick visa upp sig lite iaf. Jädrar vad hon har börjat få koll på hur man bockar :o
Nu har marken tinat upp, och gissa vem som hade passat på att ta ett gyttjebad?

Nu är jag ledig i några dagar så nu ska jag passa på att njuta och rida massa :)

1/1 2015

01 Januari, 2015 - 14:57 / Allmänt
1 kommentarer


Bara för att hon är sötare än sötast <3

Började min morgon med att släppa ut hästarna. Gick fint, trots att det är is överallt och man mest halkar runt.
Tyvärr förstördes lugnet lite av att människan jag avskyr mest också var där. Ville seriöst bara köra över henne med traktorn. Så jävla inkompetent.

Anyway, fixade allt o sen städade jag lite bland mina saker... Väntade på besök, som gick himla bra. Månen tog allt med ro, rullstol o folk ;)

Nu har jag bäddat ner mig i soffan och tänker inte flytta mig.