slide show

Besök och bus

31 December, 2014 - 17:06 / Allmänt
0 kommentarer

Gårdagen var så sjukt fantastisk på ett sätt. Jag stod på en snötäckt ridbana i strålande solsken och tittade på min fina lilla häst som busade som en dåre. Den synen var priceless.
Det är inte ofta jag känner glädje på det viset men åh, sjukt underbart var det. Dessutom bara dom trevliga i stallet så jag glömde tom borta att stoppa in hörlurarna haha.
Helt enkelt en bra dag. 





Idag fick vi besök av 6 pers som ville beundra min fina lilla häst haha :)
Månen var himla nöjd, och jag blir så stolt över henne. Vem som helst kan verkligen göra typ vad som helst med henne nu. Det var en som borstade svansen, en kroppen o en huvudet, samtidigt, alla under 15 (tror jag) dessutom haha.

Sen gick vi ner till ridbanan, jag red lite först på en lite lätt övertaggad häst ;) tyvärr inget lämpligt underlag att varken trava eller galoppera på, så Månen fick nöja sig med skritten. I början var det inte speciellt vackert... Månen ville springa och jag ville ha kontakt. Hmm, det gick sådär. Efter en liten stund slappnade hon av fint dock och började jobba bra.
Sen var det dags för ponnyridning. Haha ;) Månen är så sjukt snäll när det är någon oerfaren som ska rida, och även om det blir tokigt vid uppsittningen så väntar hon om jag ber henne om det. Hon lyssnar väldigt bra på rösten nu oxå.
Fina hjärtat <3

Mitt hjärta <3

31 December, 2014 - 15:43 / Allmänt
0 kommentarer



Min galning <3

Sista arbetsdagen

30 December, 2014 - 11:54 / Allmänt
0 kommentarer

För detta året iaf är avklarad. Hemma o slappar lite, ska snart till stallet, ska plocka fram alla braoha saker först bara som jag ska ha med.

Tänkte ta en promenad med Månen idag o se hur fötterna mår. Säkert lite bättre eftersom det snöade i natt men får väl se. Får väl helt enkelt vara så tråkigt att hon behöver skor redan.


Mysvovven...saknar honom. 

Hemfärd

29 December, 2014 - 11:15 / Allmänt
1 kommentarer

Nu är det strax dags att påbörja resan hem. Hem till Stockholm. Och det ska bli skönt. Jobba lite och äntligen få träffa min fina lilla häst <3

Dock så börjar det inte bra. Redan imorse kom det varningar om stora förseningar runt Sthlm. Jippie lixom not. Men men, har ju inget val än o åka ändå.
Sjukt mkt packning blev det... Åkte ner med en halvfull väska och åker hem med 2 aptunga väskor plus ett vintertäcke som inte fick plats... Hej packåsna! 

Jul

25 December, 2014 - 21:36 / Allmänt
0 kommentarer

Så, då har julen 2014 kommit och gått.

Landande hemma hos mormor o morfar i tisdags, blev bortskämd med massa goda hembakta saker. På julafton tog vi bilen ner till mamma. Åt massa god mat, tittade på Kalle Anka och sen spelade vi poker ;)

Idag har jag varit runt hos resten av familjen, fikade hos pappa sen till brorsan o lekte med Manne o käkade kvällsmat. Trevligt!


Det kliar lite i kroppen nu... Jag saknar min fina polle :( hur fan ska jag överleva när hon åker iväg?
Aja, tiden går förhoppningsvis fort, passar på att hänga med familjen. 

23 december

23 December, 2014 - 16:55 / Allmänt
1 kommentarer

Sitter på tåget nu, äntligen! Jag tycker verkligen inte om att vara på T-centralen... Massa folk överallt, alla är i vägen för alla, alla är sjukt stressade, högljudda och irriterande. Urk. Lyckades byta till mig en tidigare resa iaf, blir skönt att vara framme senast halv 10 istället för tidigast halv 12.
 
Började dagen på jobbet med att det först inte dök upp några barn alls... Första kom vid 8 haha. Sen blev jag indragen i duplo byggandet.
- "Emma, vill du vara en tiger?"
- "Nej, jag vill vara en häst."
- "Men dom är ju inte farliga!?"
Haha ja alltså... ;) tigrar har en viss status hos oss men jag fick vara en häst till slut, vi byggde stall och hus till tigrarna, jag byggde en hage utanför stallet och fick kommentaren "men Emma du har ju glömt att sätta en grind på hagen, då kan hästen rymma och sparka dig!!", självklart fick jag bygga dit en grind. Omgående.
Vissa dagar hinner man helt enkelt njuta av såna här kommentarer lite mer :p
 
Här har det tillkommit diverse byggnader, utöver stall och hus, tex fängelse mm. Det byggdes om många gånger innan byggmästaren var nöjd. 
 
 
Nu skakar det sjukt mkt... Jobbigt att skriva på mobilen då... Nu ska jag sova en stund.

21 december

21 December, 2014 - 22:15 / Allmänt
0 kommentarer

Höll på att få en hjärtattack när jag kom till stallet. Månen stod mitt i hagen och vägrade röra sig, när jag väl fick igång henne såg hon halt ut på alla 4 :( går inte att beskriva alla tankar som hann flyga genom huvudet innan jag insåg att det är jävligt hårt i marken, och hennes hage består av djup lera som frusit i diverse konstiga former. Aj tyckte min stackars lilla polle som nu fått byta hage. Får se om hon får på sig skor det närmsta...
Aja, in o stå i boxen lite, sen gick hon fint igen.

Ingen ridning såklart, massa pyssel istället, tvättade ben och hovar bla. Förberedde lite, inte tillräckligt dock.

Tänkte börja packa nu haha :p men så är det ju star Wars på tvn... Beslutsångest!
Måste skriva alla listor till stallet oxå...

Snart stallet

21 December, 2014 - 13:24 / Allmänt
0 kommentarer

Städat lite, borde städa mycket men va fan... Så sjukt tråkigt ju!

Ska strax till stallet iaf, tyvärr är det ganska kallt så ridbanan är säkert frusen :( men man vet aldrig! Går det så ska jag rida! :)
Måste förbereda så allt är redo sen under julen när jag åker bort. Köra spån, köpa foder, fixa extra höpåsar och såklart pussa o krama lite extra på min fina häst <3


Typ varje dag... Förutom att det inte är vår. 

Glad!

20 December, 2014 - 19:45 / Allmänt
0 kommentarer

Ibland måste jag nypa mig själv i armen för att förstå att det faktiskt är på riktigt, den här underbara fantastiska hästen är faktiskt minBara min. 
 
Idag var första gången på ett tag som jag satt på min lilla prinsessa. Isen och det faktum att jag egentligen har ridförbud även nästa vecka har gjort att vi har tagit det lite lugnt.
Gissa om någon eller snarare några var glada?! Månen var taggad till tusen och ville helst bara galoppera, jag ansåg inte att den halvfrusna paddocken tillät det...men satt mest o skrattade åt hennes huvudruskningar och första lilla bushoppet med mig på ryggen :)
Men så jävla fin hon är! Jag måste tänka mig för ibland, hon har så väldigt lätt för sig. Mjuk som smör och helt underbar.
Vi tränade lite övergångar och halter idag. Hon svarar riktugt fint på dem nu. Halterna gör hon bra oxå men hon rättar sig bakåt. Det måste vi träna på. Vänster bogen kommer oxå bli något vi måste hålla efter, den vill gärna trilla in.
Formen är riktigt trevlig, i skritten är den toppen. Dock så går hon gärna i den lite högre formen, men sista stunden idag sänkte hon sig jättefint.
 
 

.....

18 December, 2014 - 20:43 / Allmänt
0 kommentarer



Hon ger mig styrka att orka och en fristad att bara vara. Ett lugn, en möjlighet att andas.

Snö!

17 December, 2014 - 20:53 / Allmänt
0 kommentarer

Idag hade julmysfeeling på jobbet med julbord och film. Dessutom började det snöa massor och alls blev helt galna så vi drog ut i snön och busade :)


Anyway, det var en väldigt nöjd bushäst som väntade i hagen idag. Så nöjd över att jag får ha henne ute längre nu, idag var det dessutom inte ens speciellt mörkt eftersom snön lyste upp :)
Dessutom hade hon inte lyckats smutsa ner sig så mycket! :D det gjorde typ min dag haha

Helgen ska vigas åt att förbereda och packa inför julen, yay!

15 december

15 December, 2014 - 21:04 / Allmänt
0 kommentarer

Efter en seg start på dagen som inleddes på Karolinska för lite tortyr, sen vidare till fullt-ös-jobbet, sen var det äntligen dags för dagens höjdpunkt, dvs stallet o Månen.
Massa kvalitetstid idag, Månen hjälpte till att mocka, åt upp sladden till mitt headset och välte ut en hink med vatten över mina icke vattentåliga skor.
 
 
Imorgon ska klackskorna på, det är show och julbord med jobbet...

Snart klar

14 December, 2014 - 13:18 / Allmänt
0 kommentarer

Nu börjar jag äntligen komma i ordning. Lite typ tavlor kvar i sovrummet, om man vill ha sånt, och sen är det papper som ska organiseras och in i andra rum.
I badrummet ska det upp lite krokar, i hallen ska ett draperi och en nån tavla lr ngt upp. I tv-rummet är det mest kvar, det ska in två mattor, grejer på väggarna, en bokhylla ska ut och ett bord med stolar ska in. Ska organisera papper osv i en byrå.

Fixade stallet tidigt idag, hade utsläppet. Ska dit i efm igen. Månen är rätt nöjd numera igen iaf, äter som hon ska och fnyser åt vem det nu är som bor utanför hennes box. Känns skönt.

12 december

12 December, 2014 - 23:19 / Allmänt
0 kommentarer

Sitter med 3 knäppa hundar och lyssnar på ovädret och julmusik...
Magsjukeskräcken håller i sig men peppar peppar så har den änsålänge inte smugit sig på. Otroligt egentligen.
Har ju dock varit duktig på att knapra vitpeppar (eftersom någon säger att man ska det) så det kanske faktiskt fungerar ;)


Tänkte låta Månen busa runt lite i paddocken idag men det passade inte alls... Däremot så travade hon faktiskt över upphöjda bommar på linan haha ;) vid tidigare försök har det alltid blivit skritt, men idag så! Men man vet ju aldrig, bommar har faktiskt tendeser att anfalla och bör om möjligt undvikas. Haha <3
Jag hoppas att det här knäppa vädret taggar ner tills imorgon, annars blir det inge kul att rida :( fast å andra sidan kanske täcket blir rent? Det var lila, nu är det brun/grått...
Min häst är för övrigt inte normal, hon älskar betfor på tok för mycket. När jag går o hämtar hinken kryper hon nästan ur boxen och står o slickar sig om munnen... Wierd. Inte ens Turbo var så betfor galen och kaptenKrok hade väldigt tydliga önskemål på sin mat (gjorde man fel eller om något annat inte passade fann man en misshandlad anka i boxen :o )

Jaja, nu är det inte långt kvar till jul.

Vad hände?

10 December, 2014 - 21:34 / Allmänt
1 kommentarer

Alltså tiden går så extremt fort... Det känns helt galet.
Jag har bott i Stockholm i lite mer än ett år nu :o  jag trodde aldrig att jag skulle trivas och åkte upp med planen att stanna några veckor, för att bevisa att det inte var något för mig. Att dessutom jobba med barn kändes mest skrattretande. Det kändes inte som min grej.
Och nu sitter jag här... Eller ligger snarare ;) med en burk pepparkakor ute på Ekerö, med ett jobb som är underbart. Och det viktigaste av allt, min häst.
Den här flytten har gett mig extremt mycket, men att ha möjlighet att äga min drömhäst slår nästan allt annat. Den känslan lixom.
 
 
 
Nähä... Nu ska jag sova, imorgon är det en viktig dag. Luciafirande på jobbet och note to self glöm för fan inte tomteluvan!

Rörigt

09 December, 2014 - 20:55 / Allmänt
0 kommentarer

Det är så jävla mycket nu rent ut sagt. Pallar inte, mitt huvud exploderar!
Tur jag har min ängel på 4 hovar iaf, hon kan alltid muntra upp mig. Lyckoängel! <3


Måste tillbaka till Karolinska för en undersökning som först beskrevs som "bara för säkerhetsskull", men som dom nu insisterar på eftersom jag vägrade. Kunde dom ju sagt från början då. Haft ont som tusan dom senaste dagarna så känns himla bra. Onödigt!

Bara mys med min fina idag, fick en framhov rakt i pannan... Hyggligt. Hade för en gångs skull mössa så slapp ett fult märke iaf. Men det är klart, Månen hade jobbat länge på att göra lerinpackningar på benen och så spolar jag bort dom...! Stackars Månen :(
Lilla åsnan <3
Hon blev mycket glad över sin nya morotspåse som anlände idag iaf.


Älskar denna känslan! <3

Glad!

07 December, 2014 - 21:59 / Allmänt
1 kommentarer


Det funkar himla bra med Månen och Nott, så skönt. Kommer bli mycket bättre nu, och kul att kunna jobba och rida i dagsljus utan att få dåligt samvete. Glad!

Idag har jag äntligen packat upp allt det sista. Lite saker som ska organiseras bara men allt är på rätt plats iaf. Känns verkligen så bra.
Dessutom har jag julpyntat! En julstjärna haha :p hittade på fina ramsor innan den gick med på att göra som jag ville men det gick.

Har varit hundvakt hela dagen, det är så mysigt att bo med hundar igen :)

Katter och hästar

06 December, 2014 - 16:39 / Allmänt
0 kommentarer

Började dagen med en lång sovmorgon, så underbart! Den blev lite längre än planerat men jag hade inte hjärta att väcka Lollo som låg o sov på mig...
Min säng ockuperas numera alltid av minst en katt, just nu är det 2... Tur jag har en soffa ;)


Stallet är avklarat iaf, lite impulsartat fick Månen en ny vän. Verkade funka bra, Månen var lycklig över att slippa lerpölen till hage som hon har haft. Hon sprang runt o hoppade över bäcken och en stock haha.





<3

05 December, 2014 - 21:11 / Allmänt
0 kommentarer

Mitt hjärta och allt <3


Finast i världen.

Idag fick Månen inviga sitt nya täcke. Det höll sig rent i ca 5 min... Hopplös häst ;)

En lång dag...

04 December, 2014 - 22:15 / Allmänt
0 kommentarer

Det blev en lång dag idag... Började 7, när jag slutade åkte jag en snabbis till stallet för att fixa mockning och vatten, sen tillbaka till jobbet för möte, efter 3 timmar och några hysteriska skrattattacker så åkte jag tillbaka till stallet för att fixa höpåsar och bada ett stycke extremt lerig häst.
Herregud vilken gris till häst jag har. Det gick inte ens att få bort allt... Det behövs mer än ett bad för det.
Det hade inte skitgrisen tålamod med så får väl se hur hon ser ut imorgon.


Månen var ytterst missnöjd med att behöva stå o torka o vänta medan jag städade upp... Men till slut kom vi upp till boxen så att hon äntligen kunde få mat och få byta om till mystäcke ;)

...

03 December, 2014 - 19:47 / Allmänt
0 kommentarer

Dött och tråkigt...

Trött som fan. Varit mycket...av allt.
Trivs himla bra i lägenheten iaf, så skönt att kunna koppla av när man kommer hem.

Anyway, har äntligen hämtat Månens nya täcke, imorgon ska hon få testa det. Min fina <3
Vi kör på med lite blandad träning dvs ridning och promenader.
Allt går bra, förutom skimmlar... Fattar inte vad det kommer ifrån, Turbo var likadan, fast han var mer hatisk och Månen är rädd haha. Knäpphästar <3


Älskade lerhögen... Man borstar och borstar och dagen efter kan man tro att hon aldrig sett en borste...