slide show

27/2

27 Februari, 2015 - 21:12 / Allmänt
0 kommentarer


Humlan har skönaste stilen ;)

En riktig skit dag idag. Orkar inget. Totalt nere.
Piggade upp mig med en ridtur på min fina springare som idag lekte dr Jekyll och mr Hyde. I början kunde jag inte nudda henne med skänklarna utan att hon flög iväg åt alla håll och kanter. Sen gick hon inte alls. Sen gick det fort igen. Vi tog en promenad runt gården som avskrittning och då var hela världen full av spöken.
Fina knäppa lilla häst, men det var skönt att få tänka på något annat. 

26/2

26 Februari, 2015 - 16:40 / Allmänt
0 kommentarer



Min fina lilla häst <3

Detta har verkligen inte varit min vecka... Två smällar i huvudet och hostan från hell så nu har jag knappt ngn röst kvar. Suck.
Igår hade jag dock ett mysigt ridpass på min fina häst. Galoppfattningarna var riktigt bra, traven kan ju däremot diskuteras ibland ;)

Tyvärr inget Gbghs för mig i år :( men jag lyckas shoppa där ändå :)


Totally random men sjukt kul ;)

Wtf

22 Februari, 2015 - 08:59 / Allmänt
0 kommentarer

Det har snöat massor inatt. Wtf lixom.
Förhoppningsvis har det mesta tinat bort tills i efm när jag ska till stallet. Om bilen startar.


Idag ska jag o min fina ta en liten ridtur. Får se vart det bär av, beror väl på vad hon känner för ;)

Fredag den 13:e en vecka för sent

21 Februari, 2015 - 17:31 / Allmänt
0 kommentarer

Vilken jävla vecka alltså... herregud.
 
Hundarnas prover var iaf negativa så ingen panikrusning till veterinären för Månens del. Det var typ det enda bra som hände igår.
Åkte till stallet innan jobbet så Månen fick gå ut tidigt. Passade på att mocka, Månen hade varit snäll nog att för första (och sista om hon vet vad som är bäst för henne) gången bajsa i krubban. nåja, några svordomar senare var även den ren och jag tänkte åka till jobbet. Tänkte. Bilfan vägrade att starta. Höll på i 20 min innan jag med ett ilsket skrik gav upp och istället fick bli hämtad. Fick hjälp även på kvällen och till slut så gick den att köra hem. Åh vad jag är sur på den. Även om jag tog mig både till stallet och hem idag så känns det sjukt osäkert att ha en bil som man inte vet från ena dagen till den andra om den kommer att starta.
 
Anyway, idag hade jag utsläppet så var i stallet runt 7. Slängde ut Månen o mockade o fixade allt till henne innan jag släppte ut alla andra. Sen var jag lite snäll mot mina stallkompisar och mockade några boxar till.
Tänkte sen vara duktig och mocka hagen men det gick sådär. Backe + lera = jävligt tungt. Drog ut ett lass och bestämde mig sen för att göra något annat.
 

Imorgon ska inget och ingen få störa min tid med min fina häst <3

Crash and burn

19 Februari, 2015 - 18:24 / Allmänt
0 kommentarer

Klev in genom dörren hemma och fick en sjukt dålig nyhet :( bara att hoppas på det bästa, får veta imorgon, annars blir det ett veterinärbesök för min fina lilla prinsessa.

Positivt är iaf att världen börjar bli ridbar i högre hastigheter än skritt så yay!


Det blev lite väl busigt på jobbet idag efter lunch, kommentaren från barnen blev "du har en galen hjärna" haha ;)
Tur att det är fredag imorgon för jag behöver helg. 


Har f.ö. sjukt ont i fötterna. Upptäckte idag att jag har skurit upp den ena fotsulan så inte så konstigt kanske.

Urk

17 Februari, 2015 - 20:28 / Allmänt
0 kommentarer

Köpte B-vitaminer till hårbollen. Smakade. Fy fan. Och det tyckte nog hästen oxå för även om hon brukar hälla ut maten så brukar hon inte vara så extrem. Suck.
Ulfs kommentar var ju dock bäst "det smakar som dumle utan choklad".... Ja men han är ju norrlänning så...


Gammal bild på bushästen :) här efter en lång strid om grimman. 

På riktigt!

16 Februari, 2015 - 20:52 / Allmänt
0 kommentarer

Det händer grejer nu alltså, idag fick jag en liten hov rakt i handen <3


Mitt hjärta <3
Idag åkte vi skridskor på promenaden så det fick bli en kort. Blåste ändå som fan så Månen var inte direkt taggad. Mer sugen på maten i boxen ;)



No matter what they tell us
No matter what they do
No matter what they teach us
What we believe is true
No matter what they call us
However they attack
No matter where they take us
We'll find our own way back
I can't deny what I believe
I can't be what I'm not
I know I'll love forever
I know, no matter what
And I will keep you safe and strong
And sheltered from the storm
No matter where it's barren
A dream is being born
No matter who they follow
No matter where they lead
No matter how they judge us
I'll be everything you need
No matter if the sun don't shine
Or if the skies are blue
No matter what the ending
My life began with you

<3

15 Februari, 2015 - 21:32 / Allmänt
0 kommentarer







Så här spenderade jag min kväll :)
Borsten såg ut så efter var tredje drag...suck över vinterpäls. 

ca 200 dagar!

15 Februari, 2015 - 14:34 / Allmänt
0 kommentarer

Fy fan alltså... Måste vara sjukt jobbigt.
Månen har alltså varit dräktig i ca 200 dagar nu. Inte för att det verkar påverka henne, hon är helt galet pigg och busar lite mer än hon borde kanske... Ja suck alltså.
Har suttit o läst massa om varför ston kastar. Japp, det var en väldigt bra ide, jag är inte alls halvt hysterisk nu. Herregud alltså...
 
Sommaren närmar sig nu, halva februari har gått! Det betyder att jag max har 104 dagar (räknat tom 30/5 eftersom dom inte får åka sista månaden) kvar med henne, men eftersom jag inte vill att hon ska åka precis i det sista så kommer hon nog åka tidigare. Jag vet inte hur jag ska klara det... :( Antagligen kommer hon hinna föla innan jag går på semester också... Jag kommer vara den mest stabila personen på jobbet, not.
 
Iaf 200 dagar betyder att bäbis är ca 70 cm från nos till svans. Månen har blivit liiiiite rundare men inte mycket. Har ju dessutom världens päls så det är lite svårt att se, men hon har breddat sig lite på sidorna så det borde inte bara vara hösilaget haha. Har dock läst att vissa ston inte visar något förrän sista 1-2 månaderna, så är inte jätteorolig för just den delen. Änsålänge har jag inte känt att det är någon huligan där inne, men han (för ja, jag tror att det är en hingst) kanske inte är så busig än ;)
 

13/2

13 Februari, 2015 - 22:02 / Allmänt
0 kommentarer

Jaa... Vad ska man säga, livet tar underliga vägar ibland. Den här veckan har varit ett riktigt wakeupcall.


Jag har iaf min älskade häst att vila hos, ett ställe att hämta energi och rensa tankarna.
Månen och jag har iaf mest jobbat på marken denna veckan. Alltid nyttigt och det finns alltid utrymme för förbättringar. 

Inte helt fel

10 Februari, 2015 - 13:24 / Allmänt
0 kommentarer

Strålande sol, någon minus och väldigt mycket skratt, bus och pulkaåkning, det är en helt ok dag på jobbet ;)


Man bara måste älska såna här dagar.
Jag är så sugen på att dra ut o galoppera men det är så sjukt tråkigt här, man får nämligen inte vara på någon åker omkring stallet :( vägen upp till skogen ser ut som en skridskobana så den har vi inte vågat oss på... Aja, får väl se vad vi gör sen. Månen är glad iaf, hon slipper täcket ;)
Igår hittade jag dessutom henne med ett litet rådjur som hon glatt delade maten med. Så söta.

8/2

08 Februari, 2015 - 21:56 / Allmänt
0 kommentarer


Take all that I know
Turn it into darkened shadows
They'll disappear in the sun
When a new story has begun

Det finaste jag har <3

07 Februari, 2015 - 22:30 / Allmänt
0 kommentarer

I torsdags passade jag på att knäppa lite bilder på min fina polle när hon busade runt i snön.
 
 
 
 

Ridning

05 Februari, 2015 - 17:40 / Allmänt
0 kommentarer



Slängde mig upp på Eragon idag... :) lite nervöst med tanke på att han inte ridits på länge och har en tråkig ridhistoria bakom sig. Jobbade honom lite på marken först och tränsade över repgrimman. Valde att rida barbacka, lättare att komma av då haha.
Hoppade upp på en väldigt glad och taggad häst som ställde sig på bakbenen efter några steg. Därav repgrimman. Slapp använda bettet för att vända runt honom. Vi snurrade runt lite innan han spände av och sen kunde vi lugnt skritta runt lite. Så go var han när han spände av.

Månen var på bra humör, hon blev lite galen nere på ridbanan, en gång var hon faktiskt på väg att hoppa över (läs springa rakt igenom) grinden... Hon brallade runt och hade kul :)

Torsdag 5/2

05 Februari, 2015 - 09:22 / Allmänt
0 kommentarer


Vilken tur att jag som älskar att fota har fått en häst som älskar att stå modell - not.
Idag ska kameran följa med stallet, Månen ska få busa o leka i snön :) Det sprids även rykten om att solen ska visa sig under dagen, jag vet inte om jag vågar tro på det.. Men om den gör det, då blir jag glad :)
 
Månen är, ja hon är himla mycket, men hon är väldigt rolig att arbeta med just nu. Hon vill vara precis där jag är hela tiden och har koll på var jag är och vad jag gör. Det är väldigt roligt och enkelt att arbeta med en häst som bjuder in så mycket själv. Jag trodde faktiskt att det skulle ta längre tid, men å andra sidan så har jag aldrig "klickat" så med någon häst tidigare.
Eragon ska få hitta på något kul idag också, vad är dock inte bestämt än.

Eragon

04 Februari, 2015 - 21:35 / Allmänt
0 kommentarer


Detta är lille Eragon :)
En liten arab, kan inte vara mer än dponny, är 5 eller 6 år. Han bor i boxen bredvid Månen och delar gärna med sig av sin halm haha.
Eragon är väldigt social, mysig och "pillig". Han har mycket vilja och gör gärna saker på sitt vis. Tyvärr så har han blivit ganska jobbig för ägaren, han bits och är allmänt odräglig haha så B-M har bett om lite hjälp. Tanken är att jag ska hjälpa till lite på marken och rida om jag vill. Han rids tyvärr inte just nu pga att B-M inte vågar och hon som hjälpt till inte längre har tid.
Eragon är en fräck liten sak, hård som sten i huvudet. Men jag vet att han kan bli riktigt härlig, om han bara får en chans att visa det. Igår när vi höll på så fick vi till 5 sekunder att total harmoni. Öronen spikade framåt, huvudet sänkt och lugn och avslappnad i hela kroppen. Underbart att se för annars är han alltid på väg någonstans lixom, han slappnar inte av självmant.
 
 
Idag hittade jag för övrigt ett ställe som Månen älskar att bli kliad på haha ;) Totalt random, på rumpan bredvid svansroten. Helt galen blev hon, sötisen <3 Hon är inte så mycket för att bli kliad annars, hon är inte typen som kliar tillbaka, men nu haha. Hon är så jäkla go alltså... Älskar henne mer för varje dag <3

Nytt

03 Februari, 2015 - 21:06 / Allmänt
0 kommentarer



Månen fick ett nytt täcke idag :) hon verkade nöjd, dock så är det för varmt för den tjockpläsade fyrbening hon är just nu ;)
Stackarn tycker allt att snön är lite jobbig haha. Den duger att leka i men när det är dags att jobba så blir det segt. Men hon är alltid duktig :)

Eragon fick jobba lite idag oxå. Attitydproblem ;) han var duktig men blev trött väldigt fort, men det är bara att träna korta intensiva stunder. Fick bättre respons på vissa saker än väntat och vissa saker var sämre. Dock så är han väldigt lättlärd så känns som att det kan bli kul.

Istapp

02 Februari, 2015 - 22:56 / Allmänt
0 kommentarer

Nu har det snöat så där mycket igen... Mysigt men jobbigt när man har bil. Fick gräva fram den 3 gånger idag...

Dock så har det nog varit varmt (?!) under dagen, iaf tillräckligt för att snön på hästarna skulle smälta. Täckena var jättestela och det var is på, Månen hade tom en istapp hängandes i täcket :o


Helt sjukt haha. Trodde faktiskt att hon skulle vara kall men icke. Både torr och "lagom" temp.

Månen passade på att busa av sig oxå... Hon är så fin när hon springer :) och jävlar vad hon kan kicka nu. Imorgon ska jag förhoppningsvis testa ett nytt bett. Om jag kommer ihåg det, minnet är inte det bästa.
Månen har en väldigt liten mun... Alla bett jag har är för långa. Utom Turbos gamla apple mouth bett. Tyvärr så släpper hon stödet väldigt mycket på det så vill inte ha det för mkt. Hon är inte direkt den tunga typen överlag ;)