slide show

:)

28 Maj, 2013 - 18:28 /
0 kommentarer

Jag o Amanda har just varit grymma o grillat lite, mums! :)
Har varit sådär otäckt varmt idag så vi åkte iväg o slängde i hundarna i en sjö, loke älskar att bada så han var överlycklig haha :) biko tyckte det räckte att doppa tassarna ;)

Harmoni

27 Maj, 2013 - 14:03 /
1 kommentarer

Precis ridit o fixat med min pärla :)
Härligt nog så kändes hon som vanligt och allt var som det brukar. Blev inget ansträngande pass, bara känna av allt. Avslutade med att trava över lite bommar, liten gjorde det superbra :)

Trav över dom två första och skuttade över det sista "hindret", (närmast H) ;)

Ston...

24 Maj, 2013 - 13:04 /
0 kommentarer

Då var det "mysteriet" löst. Hästen är brunstig. Suck. Stooooor anledning till att skaffa en valack. Nu är ju inte det planen iofs så jag får vackert stå ut.

Var duktig iaf o fixade stallet imorse. Trist nog så är halmen slut så får använda spån i sommar... Suger lite hårt med tanke på att min arm lägger av då men men. Allt för Harmoni ;)

Får snart ta mig ut på en runda med hunden, han snarkar så hela huset skakar :p

Hoppträning

23 Maj, 2013 - 21:45 /
0 kommentarer

Gick inte bra idag...
Harmoni var inte alls på hugget idag, hon stod emot och tjurade för både skänkel och hand.
Tramsade runt över bommarna, hon kräver alltid mkt av mig eftersom hon har svårt att hålla balansen men idag försökte hon inte ens. Snubblade till höger o vänster o slingrig som en orm. Det gick helt ok när vi red bommar utlagda över serpentinbågar.
Sen skulle vi börja hoppa och hon föll tillbaka i gamla vanor och sprang igenom allt. Stor suck.
Vi avslutade med att hoppa en fristående oxer i galopp (det har vi aldrig gjort innan) och andra gången gick det bra o hon tog i lite ordentligt så då fick hon nöja sig.

Nu får vi ta en slapphelg o bara rida ut, galoppträna nån dag när vädret tillåter.

Just nu

21 Maj, 2013 - 18:35 /
0 kommentarer

Chillar i boxen med bäbis ;)
Väntar på att ett info möte i stallet ska börja...

Seg, segare, segast

20 Maj, 2013 - 11:19 /
0 kommentarer

Det är vad jag är idag!
Släpade mig upp vid halv 7 som vanligt o åkte till stallet. Skulle olja Harmonis hovar (dom är lite torra) o byta täcke på henne. Regnigt o trist idag så hon fick faktiskt ha täcke ute...
Igår hade hon såklart trampat sönder en av sina boots oxå så fick leta fram nya som hon kunde ha idag.

Nu ska jag egentligen städa lite men seriöst opepp på det... Dessutom är det nya avsnitt av Simpsons nu :D

Jag o fina vargen en dag i våras :)

Mys

19 Maj, 2013 - 21:34 /
0 kommentarer

Hemma och nerbäddad :)

Fick sällskap av Ebba o Kattis i stallet så vi plockade in våra hjärtan och insåg att dom såg ut som fan. Harmoni och Ebbas Andromeda fick spolas av innan vi red...
Jag slängde på hackamoret idag, vet inte riktigt vad jag ska tycka om det. Harmoni blir otroligt stark, spec i höger galopp och lägger hela sin tyngd i det.. Men när hon bär sig själv jobbar hon jättefint på det, yrde skum över ridhuset lixom haha ;)
Kattis kände bara igenom sin Rasta lite, hon har varit utlånad och har varit svullen i sina ben och lite knackig sen hon kom hem...
Ebba o jag bytte häst på slutet, det är liiiite skillnad på dom haha :p
Andromeda är en liten hopphäst och Harmoni en stor dressyrhäst ;)
Ebba såg jättefin ut på Harmoni, dom ska få rida ihop sig lite. Andromeda tyckte inte alls det var ok att behöva trampa på sina bakben, red lite öppna o då satte hon fart o började bocka. Vackert värre. När vi tagit oss igenom det o stannade för i prata reste hon sig lite hahaha ;) knasponny lixom!

Harmoni fick iaf ett ordentligt bad efteråt, passade på att snygga till svansen lite oxå, den var både lerig och lång. Hoppas på uppehåll imorgon så kan både Bello o Harmoni få gå ut o springa av sig :)

Sötnötterna Andromeda och Harmoni :)

.....

19 Maj, 2013 - 17:14 / Allmänt
0 kommentarer

Spenderade kvällen i fbg igår och imorse när jag skulle hem var det något som slog slint så jag brummade upp till Gekås... Det var packat med folk, såklart. Köpte lite onödiga saker som var bra att ha, naturligtvis mest hästsaker.
.Har suttit o kollat på Minnenas Television nu, melodifestivalen 1974, och skrattade typ ihjäl mig xD sjukt roligt!
 
Igår gick Harmoni riktigt fint i början, skritten och traven flöt på fint och galoppen ibörjan. Sen hade jag lite mer krav på henne gällande samling och då tog det naturligtvis stopp, det blev ju jobbigt ;) disskuterade saken en stund och sen gick det fint igen. Vi stekte bort i solen och båda två uppskattade en dusch efteråt haha.
Harmoni visade även lite konster efter att ha rullat runt en stund ;)
 
 
Dammråtta! Nu ska jag borsta hästen en timme så jag kan rida...
 

Urk varmt...

18 Maj, 2013 - 15:03 /
0 kommentarer

Svettigt dressyrpass på banan idag, både jag o Nini fick slita minsann!

Att det var 27 grader gjorde inte dagen bättre. Mer update senare ;)

Eliza

16 Maj, 2013 - 12:25 / Allmänt
0 kommentarer

Eliza (SWB)
2010
e. Blue Hors Dolittle / ue. Dacaprio
 
 
Visad med fina poäng på 3årstest 2013 och med godkänt ridprov.
En underbar och orädd häst som definitivt kommer märkas på tävlingsbanorna oavsett diciplin.
 
TILL SALU!
 
Blup:
http://www.blup.se/sv-SE/horses/230565-eliza-swb
 
Annonsen:
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=720356
 
 
 

Underbart

16 Maj, 2013 - 09:36 /
0 kommentarer

Jag älskar att vara i stallet på morgonen! :) det är så lugnt och skönt. Satt o mös lite med min flicka när hon åt sitt hö :) så skönt o bli klar med allt oxå, bara ridningen kvar i efm, blir nog ett dressyrpass idag.

Uteritt

15 Maj, 2013 - 21:37 /
0 kommentarer

Långöra på väg mot skogen med Arne o Angelica och Sanna o klara :)
Bushäst! Ville vända en gång men då var Arne i vägen ;)

Sitter för övrigt och grejar med en massa bilder (fyi Rebecka;)) från helgen o dressyrtävlingarna för några veckor sen... Jag är sååååå snabb!
Kanske hinner med några andra som lite annat folk ska ha oxå... Massa bilder ska tydligen upp på blup oxå, janowe vill visa upp sina fina pollar :)

Hemåt...

13 Maj, 2013 - 06:08 /
1 kommentarer

Idag ska bilen rulla hem och det suger hårt. Jag har ju iaf lilla prinsessan som väntar på mig och det är nog tur, annars hade jag aldrig satt mig i bilen.
Väntar bara på att Sebastian ska vakna så vi kan ta en sista vända till stallet :)

Igår var det dressyrtävling med voodoo som skötte sig bra. En 4e plats och det andra kvalet till satte hon i första klassen. I den andra låg hon på första utanför placering när vi åkte med eftersom den enda på klubben som kunde sköta tekniken var bortrest så vet vi inte än hur det gick..,
Sen var det Mysans tur att prova sina hovar på en terrängbana. Hon tyckte att vi var helt galna som påstod att det gick att hoppa över stockar och lådor men efter ett tag så fattade hon att dom inte skulle anfalla ;) sötaste var dock vid vattenhindret när hon försiktigt satte när en hov i vattnet och insåg att hon blev blöt och slängde sig baklänges hahaha! Klampade dock i sen.

Jag passade även på att ha en mysstund med fina lilla Månen <3

På kvällen dök det upp några som ville kolla på Eliza så klockan hann bli en del innan vi fick vår efterlängtade pizza!

Snygga Tummen får stå för bilden idag, får bildbomba när jag kmr hem.

3årstest

11 Maj, 2013 - 22:37 /
1 kommentarer

Nu är dagen avslutad och jag ligger nerbäddad i soffan och junior sitter sin vana trogen och stirrar på mig.

Mr. Tumnus
Tummen glänste som den stjärna han är (det kan bero på att han fick bada 4 gånger igår innan Rebecka var nöjd) idag. En rättvis 9a på typ och ett gångartsdiplom fick han med sig. Hoppade jättefint, lite loj dock, men han passade inte hoppdomaren i smaken så fick tyvärr bara 6-6 där. Lite synd men alla som sett Tummen hoppa vet att han är grym ;)
Visade upp sig så fint så på ridprovet och Rebecka blev, om möjligt, ännu mer kär i sin bäbis.

Eliza
Var extremt brunstig dagen till ära. Såklart lixom. Hon hoppade dock fint och visade upp sig lite. Tyvärr är hon ju extremt cool så hon flashar inte till sina, redan fina, gångarter bara för att allt är nytt osv. Så tyvärr inga diplom till henne men klass 1 blev hon iaf!
Ridprovet var en helt annan historia. Eliza är riden väldigt lite (kanske 4-5 gånger) men är väldigt stabil så det har inte behövts mer. Brunstiga ston är ju dock härliga att rida (not) och Eliza är inget undantag. Hon studsade runt lite och då gled sadel fram och till slut fick Rebecka äta sand. Upp igen och genomförde ett godkänt ridprov ;)


Sen släpade vi oss runt ett tag innan Rebecka tog Chantall, Linda Tjalle och jag Lauri och begav oss ut på en skrittrunda i kvällssolen. Mysfeeling!

Hoppträning

09 Maj, 2013 - 20:45 /
0 kommentarer

Åh vad jag är stolt över lilla hästen idag! <3
Tog det raka bettet och oj vilken skillnad! Som vanligt så tjurade hon i början (gör alltid det på nya bett) men sen blev hon riktigt fin! Inte alls lika tung och stark så 15 tummar upp på det.
I början körde vi på vår vanliga stil och sprang mest igenom allt men efter lite bra tips från Marre så började hon faktiskt hoppa. Tog tag i hindren och rev nästan inga! Fina lilla hästen :)<3
Vi tog oss även över vår första oxer och bara det är stort för fega lilla mig haha ;)

Nu ska jag packa min väska så det bara är att rulla iväg imorgon!

Längtar!

09 Maj, 2013 - 13:31 /
0 kommentarer

Känns lite lätt patetiskt men jag längtar tills imorgon! :D jobba o fixa stallet på morgonen o sen ska bilen rulla heeela vägen till Skövde! Underbart!
Det är 3årstest där uppe i helgen och eftersom jag är bäst så måste jag såklart följa med. Tummen o eliza ska visas och förhoppningsvis få massa diplom. Iaf tummen... Dessutom har jag planerat att skratta åt Rebecka.

Harmoni får stanna hemma o leka med sin nya vän, andromeda. Liten försökte vara lite kaxig men hon är så feg hahaha ;)
Ikväll blir det hoppning, hoppas inte det blir en likadan uppvisning som sist när hon ballade ur helt... Funderar över vilket bett jag ska använda... Vill gärna testa det raka men vet inte om jag ska prova lyckan på en hopplektion. Hade gärna haft hacket men det blev hon så himla låg på så då kommer vi definitivt inte hoppa över några hinder (Harmoni springer mer än gärna rätt igenom bommarna). Suck, beslutsånget.

Tomat

06 Maj, 2013 - 21:08 /
1 kommentarer

Stallmöte idag...
Harmoni fick gå ett svettigt pass på dressyrbanan sen. Sjuuuuukt jobbigt och varmt. Testade det 3delade idag (inhandlades på Gbg show) och först hängde hon sig bara på och ville inte alls. Ungefär 100 skänkelvikningar och 1000 övergångar senare så släppte hon ganska fint. Samlade sig rätt ordentligt, dock hade jag varken sporrar eller spö så jag fick driva på som en galning men fin var hon! La en massa jobb på högerförvänd, hon bytte varje gång så suck. Gick dock bra efter ett tag. Jobbade på dom enkla bytena, som satt riktigt fint, och galopp-halt. Det är nog hennes nya favorit övning haha ;) blev total tvärnit en gång så jag flög nästan av haha, hamna framför sadeln :p

Både jag o hästen var helt slut efteråt... Harmoni fick ett välförtjänt bad och jag blev tillfrågad om jag hade bränt mig i solen... "Nej jag har bara ridit.."
Som vanligt så såg jag alltså ut som en tomat i ansiktet. Suck. Jag gillar inte sommaren... Hösten är bäst! ;)

Bild från i vintras

Varmt!

06 Maj, 2013 - 12:52 /
0 kommentarer

Sitter o steker o dör lite i solen... Tur vissa är nöjda iaf ;) fått ett ryck o slänger massa saker.. Känner bara för att göra mig av med nästan allt. Vill få plats i en resväska igen!

Ridhus och hackamore

05 Maj, 2013 - 21:59 /
0 kommentarer

Äntligen äntligen :) ridit min fina lilla Harmoni på hackamore idag. Sötnöten :) hon fattade ingenting i början, vadå svänga? Bjudningen var inte heller på topp men ju längre vi höll på desto bättre gick det. Ryggningarna satt som aldrig förr, helt spikraka!
Harmoni jobbade väldigt lågt, runt och avspänt. Skummet yrde haha.
Joggade mest i alla gångarter. Red igenom förvänd i höger, ett avbrott efter en kortsida första gången men sen gick det som hejsan.
Dog lite, helt galet varmt i ridhuset. Hade aldrig varit där om det inte var för att jag inte trodde att jag skulle få stopp på hästen haha ;) men nu blir det skogen och utebana i typ ett halvår! Älskar dressyrbanorna på klubben, helt fantastiska! Bara så ni vet ;)

Harmoni

04 Maj, 2013 - 07:51 /
1 kommentarer

Sötnöten ute o mumsar gräs på väg till nya stallet :)

Galet...

03 Maj, 2013 - 11:08 /
0 kommentarer

Helt sjukt att behöva skrapa bilen i maj lixom... Klockan var dessutom halv 7 så det var inte mitt i natten. Man frös ju nästan :o

Idag blir det flytt av liten häst. Inte så långt dock, bara till stallet bredvid. Trist, jag älskar det stora stallet med stora mysiga boxar och att spolspiltan är där... Men det finns ju alltid någon som inte kan vara nöjd och måste klaga, och då blir det som det blir.

Harmoni

02 Maj, 2013 - 22:34 / videor
0 kommentarer

Liten busar runt lite i vintras ;) vissa skrattade lite väl mkt och hade svårt att hålla i kameran

Tråkigt....

02 Maj, 2013 - 13:50 /
0 kommentarer

Tråkdag..... Städar.... Eller snarare rensar. Fick med mig typ 7 lådor från morfar häromdagen med massa böcker som jag har gått igenom... Fick ner det till 2 iaf så hurra för mig! ;)
Ska bara gå igenom all den andra skiten jag har samlat på mig nu.

Ikväll blir det roligt iaf! Rida ut en sväng på Bello och äntligen rida lite på Harmoni :) hon lär inte alls vara jättepigg...
Tur jag har mitt "lilla" ridhus ;)
Blev uppslängd i skopan på traktorn en dag, Jeanette tyckte att höjdrädda jag skulle putsa speglarna :p

Stor suck

01 Maj, 2013 - 10:05 /
1 kommentarer

Jag fattar inte vad harmoni har gjort i natt... Typ förstört sin box av ngn okänd anledning...
Som tur är så är boxen bredvid tom så hon får bo där denna månaden o sen blir det ju ändå nytt stall. Men sjukt onödigt