slide show

Klar!

29 Juni, 2013 - 22:41 / Allmänt
1 kommentarer

Klar för dagen, allt är förberett utom knopparna (flätorna klara) och naturligtvis glömde jag putsa stövlarna... Dom ligger hopsjunkna i en smutsig hög. Jaja.

Harmoni gick jättefint även idag så känns som om hon laddar för ngt stort ;) haha nej men tror hon trivs bra med ridningen nu... Hon biter fortfarande sig fast i bettet i höger sidan men Göran sa ignorera det och fokus på vänster istället så så gör jag och det funkar uppenbarligen för Harmoni är mkt lugnare.


För övrigt så har jag lånat en bkortslastbil till imorgon, har aldrig kört varesig det eller släp innan men jag överlevde hela vägen till stallet iaf! Såååå håll tummarna imorgon för att Harmoni överlever ;)
Måste även passa på att tala om för alla (janowe) att Harmoni (somfick världens utbrott när hon skulle på ett släp) klampade rätt in i lastbilen med nervvarket Emma i andra änden av grimskaftet ;) tog några försök innan hon förstod att hon skulle vända där inne men efter en liten stund var hon instängd ;)

Nu ska jag sova och undra hur många saker jag har glömt...

Fina Harmoni <3

28 Juni, 2013 - 14:39 / Allmänt
2 kommentarer

Hon har varit grymt duktig både idag och igår! Det är fan att det ska krävas Göran för att det ska kännas bra...

Dressyrat på banan både idag och igår. Igår började hon super och sen efter galoppen föll hon in i gamla vanor och skulle bara rusa och lägga sig i handen. Då tog jag ett djupt andetag och gjorde som Göran sa att jag skulle göra och sen blev hon så jäkla fin! Red igenom några av la rörelserna, bl.a. den förvända och allt bara gick bra! Ryggningarna gör hon dock bättre på det raka bettet...
Idag var hon kalasfin från början till slut och det kändes så grymt bra!
Så nöjd med liten <3

Sen lär det väl gå åt helvete på söndag ändå men underbart o känna att vi gör det bra nu! :)


Sitter på travbanekliniken just nu med Kattis och hennes Rasta. Hon ska egentligen säljas (till världens fyndpris) men Kattis har fått så mkt beröm för henne nu så hon blir nog kvar :) helt rätt beslut!

Skog och lugn

27 Juni, 2013 - 16:11 / Allmänt
1 kommentarer

Åkte med Lokes ägare Uffe ut till hans skog i morse. Sjukt härligt att bara få komma iväg så, det är något speciellt med att vara i skogen, vare sig man får slita eller bara chillar på en stubbe. Det är lugn och harmoni i skog.
Jag kämpade på iaf, klättrade på stegar och spände upp ett segel mellan några träd, flyttade bord och bänkar och röjde lite allmänt. Allt med Uffes hjälp och direktiv ;)

Rida dressyrprogram på liten ikväll och hoppas att hennes hovar håller...

Just nu är jag ärligt talat så jävla trött på att folk ska krångla. Och tycka utan att säga det högt. Världen vore så mkt enklare om folk bara sa vad dom tyckte. Om jag inte vill något eller blir tillfrågad om min åsikt så svarar jag ärligt istället för att säga ngt annat och sen tjura om det. Suck alltså.



Vi blev lite lätt uppätna av massa knott men det var det värt!

Shopping!

26 Juni, 2013 - 19:01 / Allmänt
0 kommentarer

Innan träningen igår så passade jag o Rebecka på att springa in på hööks rean och bli lite fattiga... Eller jag iaf. Plockade på mig ett träns, ett rundsytt kandar, två schabrak, strumpor och en flätgel. Kunde lixom inte låta bli när det var 50% på allt!

Harmoni fick jobba på lina idag, bara komma igång lite igen. Lite stel först men hon hade varit utan täcke idag och så har hon ju vilat en vecka. Jobbade fint sen, hon är ju så himla fin att titta på oxå :)

Back to basic

25 Juni, 2013 - 22:49 / Allmänt
0 kommentarer

Nu är jag helt slut! Göran är ju verkligen fantastisk och även om det inte alltid var perfekt (nån gång?) så hade jag den bästa känslan på länge. Vi övade på sånt som jag ska tänka på och hur jag ska rida när jag rider Harmoni. Dvs grunderna, såsom rakriktningen, takten och bärigheten. Annars mest fokus på MIG och mina hundratusen problem. Jag behöver verkligen Göran, han har ngt magiskt sätt att få både häst o ryttare att göra rätt.
Harmoni kommer få slita nu ;)

Alldeles för trött för o köra nu så brummar tidigt imorgon istället. Är väl inte så populärt heller om jag klampar in kl två i natt när det bor några vänner till mamma o Micke där...

Linda filmade lite idag så ska kolla den o kanske se om det finns några fina sekunder jag kan ladda upp.

Tillbaka igen

25 Juni, 2013 - 15:12 / Allmänt
1 kommentarer

Livet börjar rulla på igen, imorgon (eller om jag orkar inatt) är det dags att styra bilen hem till västkusten. Det suger.
Dock så saknar jag liten och det ska bli underbart att få sitta på hennes rygg igen. På söndag är det dags för tävling... Vi satsar på lugnt och en bra känsla.

Ikväll ska jag äntligen få träna för Göran igen! Underbara fantastiska Göran. Jag ska låna Tjalle och få slita lite... Passar på att träna med kandar, det var ju ett antal år sen jag red med det. Jag kommer flyga av i hans trav...

Löshoppning

23 Juni, 2013 - 23:04 / Allmänt
0 kommentarer

Tog låååång tid o ta sig upp idag... Men vår vana trogen så släpade vi oss till en pizzeria.
Lite film på det och sen var det dags för stallet.

Vi passade på att plocka in alla 2årsstona och löshoppa. Givetvis var det Månen som glänste mest ;) mem dom var iofs duktiga allihopa, Afrodite är himla fin att titta på.
Lauri, Tjalle, Tummen, Eliza, Chantelle och clabbe fick studsa lite med och det var ju...intressant...med vissa av dom.
Fina är dom ju iaf!

Tummens verk...

Bilträff!

22 Juni, 2013 - 22:09 / Allmänt
0 kommentarer

Blunder undrar vad fan hon ska göra det??? Men vi ska åka :D
Blunder roar bloggläsare med bilder!

Dagen

22 Juni, 2013 - 18:35 / Allmänt
0 kommentarer

Totalt apatisk idag... Till slut tog vi oss upp ur soffan o jag pimplar cider, dom andra håller sig nog nyktra tills vidare. Dagens minigolf gick bättre, Rebecka satte ngt banrekord, det var ju kul för henne (hon blir lite olidlig dock ;))

Nu blir det lek med eld så grillen kmr igång!

Äter

21 Juni, 2013 - 18:49 / Allmänt
0 kommentarer

Vi äter typ ihjäl oss. Pizza till lunch och nu en galen massa tårta!
Jag exploderar...

Minigolfen gick för övrigt helt år helvete... Rebecka gjorde ganska bra ifrån sig, Linda höll sig mittemellan ;)

Minigolf

21 Juni, 2013 - 13:20 / Allmänt
0 kommentarer

Vi badar fötterna o väntar på Linda, det är dags för minigolf ;)

Blöö

21 Juni, 2013 - 10:40 / Allmänt
0 kommentarer

Det tackar vi för.
Det är så varmt överallt... Jag o Ronja har parkerat oss i skuggan och är helt döda...
Dom andra solar.

Bilder

20 Juni, 2013 - 23:28 / Allmänt
0 kommentarer

Dagen i bilder 😄

Underbart!

20 Juni, 2013 - 16:25 / Allmänt
0 kommentarer

Helt underbar dag!
Sitter i solen och steker bort nu medan Rebecka longerar Eliza.
Vi har glidit runt i cabben halva dagen och shoppat lite. Jag övertalade Rebecka att ta hål i öronen, det blev grymt snyggt! :D det krävdes ju dock att hon fick det i present och ett fint halsband, men det är hon värd!

Jag har precis grejat lite med Månen, longerat för första gången. Min fina duktiga flicka <3 badade henne efteråt, helt själv ;) hon är verkligen en drömhäst!

Ikväll blir det grillning och massa sprit!

Hjärta

20 Juni, 2013 - 09:01 / Allmänt
0 kommentarer

Underbart att vakna och veta att idag är en sån där äckligt slapp o go dag med hjärtan till frukost o massa fiskshottar väntar till kvällen!

Landat!

19 Juni, 2013 - 18:18 / Allmänt
0 kommentarer

Jag har anlänt till Skövde! Hunnit med massa, blivit fattig på systemet, gått vilse i parkeringshuset, bussen försökte köra ihjäl mig, äta pizza, mata Ronja med pizza...

Nu sitter jag o väntar på Rebecka o super lite ;) tydligen ska vi hem till hennes mamma en sväng innan vi åker vidare till basse o super som dom fejkade blondiner vi är!

Jag är så jävla trött!!
Varit uppe sen 3 i natt o sen kört heeela vägen till Skövde... Död.

Nu ska jag leta kläder...

Lost

18 Juni, 2013 - 19:22 / Allmänt
0 kommentarer

As always.
Tydligen ligger tävlingsplatsen den 30e typ 3 mil bort och var inte alls där jag trodde. Älskar mitt lokalsinne.

Hoppträningen igår gick super. Red igenom henne riktigt grymt på uppvärmningen medan Marre skrek på mig ;) grym feeling men det resulterade i att bägge framskorna åkte av, trots boots! Suck.
Så idag fick hon vila men imorgon ska vi hitta på ngt kul på nån mjuk bana :)

Nu sova o tagga att imorgon ska blunder äntligen få leka med Sebastian igen! O träffa alla (?) andra kuliga människor där uppe :D

Bild från träningen, nini badade i en pöl på hoppbanan ;)

Måndag igen

17 Juni, 2013 - 13:12 / Allmänt
3 kommentarer

Idag är det måndag och det betyder hoppträning. Känns som om vi inte gör annat än hoppar numera. Eller ja, bomövningar som det kallas av alla som tävlar lite högre höjder.

Jaja, efter midsommar blir det andra bullar. Harmoni får semester över midsommar eftersom jag åker bort. Sen blir det en fullspäckad dressyrvecka som avrundas med tävling. Fasa!
Vi ska åka jättelångt (skrittväg 30-45 min) och ge oss på att starta LB2 samt LA1 :o det blir min död! Sen är tanken att vi ska hitta nån kul tävling i början på juli och sen närmar det sig.
Hemmatävlingarna sista veckan i juli. Sist gick det ju helt åt helvete med en brutalt övertaggad häst och passiv ryttare så vi går in med noll förväntningar.
Det blir en "lugn" start med lb+la på lokal nivå ons-tors, sen reg la+la på fredagen. Tanken var ju sen msv lör-sön men bara den tanken ger mig stora skälvan så får se om jag ens anmäler till det...


Åkte ut o mös lite med sötnöten direkt efter jobbet o plockade av täcket :)

Bilder!

16 Juni, 2013 - 10:44 / Allmänt
1 kommentarer

Lite hoppning hann vi med innan regnet började ösa ner igår. Harmoni var lite ojämn, ibland lite för stark och ibland lite seg... Ska försöka ha med nån som fotar en träning när vi hoppar lite högre oxå, plus att både jag o Harmoni sköter oss bättre när någon skäller på oss ;)
 
Var beredda på skratt!
 
 
 
 
 
Vi tog oss över!
 
 
 
 
 
Här kommer vi!
 
 
 
Dressyrekipage var det...
 
Häst får damp och sticker mot ett hinder... ;)
 
 
Det krävs talang för sånt här!
 
Harmoni stannade upp lite innan hindret o tog sen i som ... så ja, jag åkte nästan av. Drog iväg o studsade efter hindret oxå haha;)
 
 
 
 
Så där, det var det!
Lite snygga uppställningsbilder ska ordnas när det har slutat regna... Så kanske om några år.
Tills vidare får ni nöja er med att njuta av liten på dessa bilderna :)
Och ja, Jag ska fixa manen. Nån dag. När jag kommer hem efter midsommar typ. ;)

Skäms!

15 Juni, 2013 - 10:08 / Allmänt
1 kommentarer

Fy på mig som inte skriver när folk faktiskt klickar sig hit.
Iaf, det har varit lite blandat med uteritt, förjävliga dressyrpass som inte tog slut förren det rann om hästen och bra där allt funkade.

Idag har Angelica lovat att fota så tänkte ta några språng så alla nyfikna får se att jag inte ljuger om att vi hoppar ;) blir ju naturligtvis massa ful dressyr i hoppsadeln oxå...

Så update tonight eller möjligtvis när jag kmr hem från jobbet imorgon om jag gör som vanligt o somnar med huvudet i datan ;)

På bild, stallkatten Grå (fyndigt, I know) tvättar Lokes öra.

...

10 Juni, 2013 - 19:20 /
2 kommentarer

Vi överlevde även om det var med nöd och näppe. Harmoni har verkligen börjat fatta grejen med hoppning och tycker det är totalt meningslöst att skritta, hon ska galoppera o hoppa hela tiden!
Att jag sen var dödstrött idag och harmoni gick som en bulldozer gjorde det inte lätt men några språng fick vi allt till.

Imorgon väntar jobbet o sen rida ut en vända... Intressant lixom ;)

Jag var jätteduktig idag o tvättade både min o mammas bilar och lyckades naturligtvis bränna mig på hela ryggen...suck.

Hoppträning

10 Juni, 2013 - 16:20 /
0 kommentarer

Vi taggar hoppträning i stekande sol.
Både jag o hästen känns överdrivet pigga...

Sämst

09 Juni, 2013 - 23:14 /
1 kommentarer

Jag är sämst på att planera. Antingen så händer det något så jag får ändra planerna eller så är jag så totalt opepp på vad det nu är att jag gör något annat istället.
Det blev därför såklart ingen galoppträning idag. Klockan hann bli en del innan jag ens kom upp på hästryggen och jag var inte alls sugen på o rida ens. Så vi övade istället på o komma rätt på ett mini litet räcke. Det gick skit. Jag är förvisso ingen hoppmänniska men kan aldrig lära mig se avståndet i tid. Harmoni har ju däremot blivit asgrym o räddar alla situationer jag sätter henne i.

Svullo gick och åt massa gräs när jag kom, hittade henne uppe i en hörna vid ett mysko hål som hon har grävt upp. Hon blev väldigt ledsen när jag sa att hon var tvungen att lämna det...

Dressyr

08 Juni, 2013 - 21:11 /
1 kommentarer

Vilken surprise lixom ;) trimmat lite på en av utebanorna (jag är lite kär i dom, helt fantastiska!) o liten var så duktig!

Massa skritt-halt och överdrivet lugnt. Allt för att det inte ska stiga liten åt huvudet så det slutar i fullt sken (eller något liknande). Hon har varit mkt lugnare det sista så yäy!
Den förvända gick bra, även uppridningen på medellinjen i galopp. Heja oss idag!

Jag har f.ö. shoppat loss totalt inför midsommar! Kommer antagligen inte ens ha med mig hälften, men skitsamma ;)
Det kommer bli så jävla grymt!!!

Min lilla damphäst :) imorgon ska vi ut o springa av oss ordentligt!

Bortglömd :(

08 Juni, 2013 - 11:08 /
1 kommentarer

Sebastian har glömt bort blunder :( blunder är alldeles ensam i den stora världen :(

...

05 Juni, 2013 - 08:30 /
0 kommentarer

Jag hatar rubriker. Sitta o fundera ut vad som lockar mest som ändå är relevant för det som skrivs sen... Blä på det.
Sitter på jobbet o äter frukost, äntligen! Började 4 i morse så hann faktiskt bli hungrig, otroligt.

Harmoni var så sjukt fin på hoppträningen i måndags, helt jäkla grym! Idag blir det en skrittrunda bara...

Bilder!

02 Juni, 2013 - 19:49 / Allmänt
0 kommentarer

Bad update, I know ;) Nödvändigt o ha blogg om man inte skriver lixom...
Anyway, Amanda fick fota lite när jag red idag, när hon var klar med Jack, så lite rolig update idag iaf :) Bildbomd från allt badande med hundarna kmr snart oxå.
 
 
 
 
 
 
 
Fina fina lilla flickan <3