slide show

Föl

23 Januari, 2015 - 09:43 / Allmänt

Åh, jag är så himla nyfiken på Månens lilla bäbis! Jag vill se ju... Ska bli väldigt roligt att se vad det blir för något av den. Mormor är trots allt ett elitsto numera och Månen kan skryta med sitt gångartsdiplom haha ;)
Jag vet faktiskt inte så mycket om pappan... Dock så verkar han ha lämnat många fina avkommor och har själv fina meriter.
 
Kopierat från Flyinges hemsida
En avelsframgång av rang! Med sin fenomenala ärftlighet som är betydande i varje avseende lyckades Fürst Romancier 2011/2012 med en sensationell dubbel: hans son For Romance såldes för uppseendeväckande 750.000 euro vid Oldenburgförbundets hingstpremiering efter att ha blivit segerhingst och sommaren 2012 vann dennes helsyster Fasine elitstopremieringen i Rastede.

Fürst Romancier var själv premiehingst, 2009 blev han den mest framgångsrika hingsten ur sin ålderskategori vid världsmästerskapen för femåriga dressyrhästar, blev tvåa vid finalkvalifikationen till de tyska mästerskapen för unga hästar (Bundeschampionat) med poängen 9,0 och därefter var han återigen framgångsrik vid världsmästerskapen för dressyrhästar då han slutade fyra som sexåring.

Redan vid sitt hingsttest tilldelades Fürst Romancier höga poäng: 9,0 och 9,5 för ridbarheten samt nior för samtliga grundgångarter. Sedan dess har han nått de svåra klasserna i dressyr. Enligt tyska förbundets avelsvärdering ligger han bland den bästa procenten av alla tyska dressyrhingstar (157 poäng).

Fadern Fürst Heinrich var själv världsmästare i dressyr för unga hästar och morfadern Romancier härstammar från den olympiskt väldigt framgångsrika stostammen från Dodona. Fürst Romancier representerar den värdefulla stostammen från Edoste som bland annat lämnat Bundeschampionatvinnaren och EM-hästen Exupéry, silvermedaljören vid Bundeschampionatet Landjuwel Gold, olympiern Petit Prince/Ellen Bontje samt Grand Prix vinnaren Avignon (tysk mästare med Thomas Schmitz).

 
 
Jag hoppas på ett sto men inbillar mig att det är en hingst... Det känns helt enkelt som en han. Skönt att veta lite vad Månen lämnar för typ av föl sen när det är dags för nästa. Det kommer ju iofs dröja ganska många år men då har bäbis å andra sidan hunnit växa upp :)
Postat av: Jan-Owe Lundberg

Det är inte bara du som väntar. Men jag behöver ju inte vänta lika länge.

2015-01-23 @ 10:21:00


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: